Die ochtend in het Boekenfestijn
Het Boekenfestijn ga je best niet bezoeken als je niet over een ijzeren zelfdiscipline beschikt. Jezelf voorhouden gewoon even rond te kijken en het binnen de perken te houden is jezelf iets wijsmaken.
Want eenmaal je die grote zaal vol rijen boeken binnentreedt ben je eigenlijk een vogel voor de kat.
En gaat het mandje, dat de medewerkers gemakshalve in je handen duwen, vol.
A Galaxy Far, Far away
Een boek van Stephen Sansweet, de grote verzamelaar en eigenaar van Rancho Obi-Wan, waarin hij de leukste en vreemdste collectibles deelt? Niet twijfelen. Meenemen!
Er lagen nog mooiere Star Wars gerelateerde boeken die ik had meegenomen als ze er niet in lamentabele staat lagen. 20 EUR als de kaft er amper aanhangt?
It’s a Mad, Mad World
Ik blijf er bij, Mad Magazine blijft het grappigste tijdschrift dat ik ooit las. Toegegeven, de laatste 20 jaar hebben ze veel aan kwaliteit en humor ingeboet, maar op het oude werk valt niets aan te merken. Hun invloed laat zich dan ook tonen bij heel wat regisseurs en komieken.
Hun nuchtere kijk op de absurditeit van de wereld (of is het omgekeerd?) rondom ons en het totaal gebrek aan politieke correctheid waarmee ze het dan illustreren is niets minder dan geniaal. Dus neem ik hun boeken als ik ze ook maar ergens terugvind, altijd mee. Zonder twijfel.
De Inside MAD is echter wel stukken beter dan de 100 Dumbest. De laatste biedt iets te veel belegen grappen naar mijn mening.
Whatcha Gonna Do Brother?
Daar lag het dan. My Life Outside The Ring door de onsterfelijke Hulk Hogan.
Mijn kasten puilen uit van biografieën van zijn collega’s, en de meeste zijn – om het zacht uit te drukken – een ongezonde combinatie van feiten en fictie. Neem daarbij dat de Hulkster nu ook niet bekend staat om zijn spontane eerlijkheid.
Na ongeveer twee derden door het boek te hebben geworsteld heb ik het neergelegd. Zo boeiend zijn de constante aanvallen op je ex-echtgenote nu ook niet, brother.
Meer 80ies
Golfen met Bill Murray lijkt nu niet bepaald de leukste lectuur, maar als fan van de acteur en mede door de goedkope prijs nam ik het mee. Grote kans dat die in mijn kast verdwijnt zonder er één letter van te lezen.
Wat dan wel – totaal onverwacht – leest als een trein is La Paay, het hum hum levensverhaal van Patricia Paay. Geen leugen, het is genieten van de soms grappige, soms pikante maar steeds onverbloemde anekdotes van de zangeres/mediafiguur.
Ze enkel kennende van de Nederlandse televisie, de Paay Sisters en haar huwelijk met Adam “Countdown” Curry leer ik hier voortdurend bij.
Sports Illustrated Swimsuit?
Natuurlijk. In mijn tienerjaren, waar ik even American Football speelde, las ik de SI louter voor de artikels rond deze sport. Zo leerde ik de jaarlijkse traditie van de Swimsuit Edition kennen en waarderen.
Dus een puur nostalgische aankoop waar ik met plezier door blader.
Impulsief
Niet echt 80s, maar te goedkoop om te laten liggen.
Het Doctor Who Activity Annual kocht ik om de balpen en de leuke stickers, en Oasis A Life In Pictures om de foto’s van één van mijn favoriete bands.
Meer over het Boekenfestijn vind je op hun website.
[sgmb id=”1″]