Wars Not Make One Great
Een mok met afbeelding van Yoda en één van zijn levenswijsheden? No brainer.
Filmation Presents
De luxe – uitgaves die rond het universum van He-Man and the Masters Of The Universe worden uitgegeven blijven pareltjes. Maar het zijn nu niet de boeken waarin je enkele uren gaat lezen. Ze ogen visueel verbluffend, en inhoudelijk krijg je een goed beeld van de rijke wereld die Mattel en Filmation hebben gecreëerd.
A Character Guide and World Compendium geeft een overzicht van alle personages, wapens, voertuigen en monsters die de franchise in verschillende media heeft getoond. Perfect om telkens door te bladeren zonder echt te lezen. Tenzij je warm wordt van de historische achtergrond waarom personage X, die 5 seconden in beeld kwam, als boer op Eternia leeft.
A Complete Guide To The Classic Animated Adventures daarentegen zit tjokvol informatie en weetjes over de originele tekenfilmreeksen. Hoogtepunt , voor mij althans, is de schriftelijke neerslag van de roemruchte moraallessen die op het einde van elke aflevering werden gedeeld.
Ontgoocheld ben ik door Animation by Filmation. Veel nieuwe informatie krijg je niet, en de artwork binnenin lijkt met een vooroorlogse kopieertoestel te zijn gemaakt. Het kan niet alle dagen kermis zijn.
Geek Leest Boek
Peter Bonte raadde me Dobbelo Stephen contra Goldfleet (Pascal Schokaert) aan. De titel geeft meteen weg dat dit een weinig subtiele James Bond parodie is. Dobbeloo Stephen, double O seven, Goldfleet, Goldfinger, … Neen, hoogstaand is het allemaal niet. Grappig ook al niet.
Mijn Vriend Spider-Man (Michael Minneboo) bleek een attente gift van lakei Dennis Van Beek alias de baard van Alan Moore te zijn. Mijn review van Michael’s ultieme Spider-Man boek vind je hier terug.
In vorm, mag je regisseur Jan Verheyen als één van de scherpste columnisten van Vlaanderen beschouwen. Ik benadruk “in vorm”, want net als de wisselvalligheid waar zijn langspeelfilms soms aan te prooi vallen zijn zijn schrijfsels ook hit or miss. (Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over) Film Volgens Jan Verheyen valt gelukkig in de eerste categorie.
Lekker overzichtje, Axel. A Complete Guide To The Classic Animated Adventures ziet er veebelovend uit, al weet ik niet of ik fan genoeg van He-Man ben om die door te gaan nemen. Zag wel laatst een aardige documentaire over animatiestudio Filmation op YouTube ergens. (checkt YouTube). Hier: https://www.youtube.com/watch?v=IauV2h2d84U
Wel erg Amerikaans dus vol suikerzoete lofuitingen, maar toch interessant.
Filmation leverde niet het mooiste werk, maar hun standpunt om werk binnenlands te houden verdient respect.
Het mooiste werk wellicht niet, maar als kind hebben we ons er toch heel wat uurtjes mee vermaakt.
Even een andere vraag en volledig off topic: hoe ziet jouw lijstje favoriete films uit de jaren tachtig er eigenlijk uit?
Daar geef je me inspiratie voor een blogpost. Even geduld. Genietzn van reisje nu.