Het begint met een lezersbrief.
“Beste 80sGeek, het valt me op dat het stil is op uw blog. Ik controleer elke dag de hoofdpagina maar ik zie niets nieuws verschijnen. Hopelijk gaat alles goed met u. Uw grootste fan, LM uit H.”
Wat kan ik daar op zeggen? Had ik gevoelens, ik pinkte een traantje weg. Daarom, voor LM uit H, maar ook voor alle andere lezers, antwoord ik graag op de vraag.
Ja, het is inderdaad even stil geweest op de blog. Mijn aangeboren luidheid heeft er deze keer niets mee te maken. Leren omgaan met Covid-19 heeft op zich geen al te grote rol gespeeld. Mijn schriftelijk absenteïsme heeft een bijzondere reden.
Ik schrijf een boek. Een echt fysiek boek, compleet met letters, foto’s en een prijskaartje. Ontkurk de champagne. Doe een vreugdedans. Offer je schoonmoeder aan de goden van Walhalla. Vreugde is de enige emotie van belang.
Natuurlijk vertel ik graag waarover ik schrijf. Maar om het spannend te houden (en om aan mijn inhoudsquotum te komen) laat ik je kiezen uit volgende mogelijkheden.
- “Koken met 80sGeek: Creatief met een gekookt ei”
- “Een kritische benadering van het paringsgedrag van de Australische bultrugwalvis tijdens het regenseizoen.”
- “Mijn Jaren 80”
- “Leven met hoogbegaafdheid voor Dummies”
Je hoeft niet te gokken. Natuurlijk is het antwoord 3). Een 80sGeek schrijft over de jaren 80. Hoewel ik je best veel zou kunnen vertellen over de Australische bultrugwalvis.
Inhoudelijk wil ik er eigenlijk weinig over kwijt. Het verloopt tergend traag. Creativiteit is een wispelturige muze en ik schrijf en herschrijf voortdurend. Op die momenten ben ik jaloers op Michael Minneboo, de Lev Tolstoj van de Lage Landen, die schijnbaar met de grootste zelfzekerheid zijn Mijn Vriend Spider-Man op de wereld losliet. Gelukkig krijg ik veel hulp en input van jaren 80 – kenners, bevriende verzamelaars en andere gelijkgestemden. Hun inbreng is zeer belangrijk in het afgewerkt product.
Er brandt wellicht een nieuwe vraag op je lippen en ik beantwoord ze even graag. Bestaat er een uitgever moedig genoeg om mijn schrijfsels te publiceren? Absoluut. De heer Peter Bonte, de CEO van Uitgeverij Bonte, staat te popelen om het werk aan zijn reeds indrukwekkende bibliotheek toe te voegen.
LM uit H, ik hoop dat dit je vraag zowat beantwoord. Om je resterende levensduur zo aangenaam mogelijk te maken (jouw gezondheid is belangrijk voor me) beloof ik jou, en alle andere abonnees, regelmatig een update te geven.
[sgmb id=1]
Wat een super leuke mededeling!! Super benieuwd naar het eindresultaat 🙂
@Patricia, dank je. Ik doe mijn best.
Axel, succces met schrijven! Het is een klus zo’n boek, maar geniet vooral van het proces. (anders wordt het een lastige uitdaging).
Ik kijk in ieder geval uit naar het resultaat! En dat kookboek over gekookte eieren, waar de wereld natuurlijk ook behoefte aan heeft, moet iemand anders maar schrijven.
Michael, het is inderdaad zo’n klus. Creativity is a cruel mistress.