Warempel, het blijkt nog goed te zijn ook.
Een Kickstarter steunen doe je omdat je gelooft in het project dat aangeboden wordt. SID Waves – Chaos Generator krijgt mijn centjes omdat ik de creatieve duizendpoot, en streekgenoot, Koen de Brabander best een sympathieke man vind (puur platonisch dan). Bovendien blijft het belangrijk lokale artiesten te steunen.
Maar in absolute eerlijkheid, ik was verkocht toen ik die eerste foto’s van de albumhoezen zag. B.A. en Michael Knight? Shut up and take my money.
Nu, ik heb er geen 500,00 EUR in gepompt. Het voordeel van elke kickstarter is dat het je heel wat mogelijkheden biedt om het te sponsoren. 15,00 EUR biedt mij een digital copy en een CD. Ik heb geen nood aan vinyl. Want ook al vind je heel wat elpees in mijn kasten terug, een platendraaier zul je er niet aantreffen.
SID Waves Goes Digital
Maar in afwachting van het definitieve product kreeg ik 2 weken geleden de digitale versie doorgestuurd. Makkelijk om tijdens het bloggen met de koptelefoon op te luisteren.
Vanaf het eerste nummer was ik er voor gewonnen. En dat was best onverwacht.
Ook al maken ze gebruik van de SID-chip, moet je het wegdenken van de Commodore 64 waar het concept zijn oorsprong vindt. Koppel het los van de teleurstellende SID-chip projecten die klinken alsof R2-D2 al trippend een plaatje heeft gemaakt.
Deze SID Waves ademt de jaren 80 uit. Ik durf hier vol overtuiging van volwaardige muziek te spreken.
Invloeden van vroege New Wave, Krautrock en Electro zijn duidelijk hoorbaar. Sommige nummers zouden perfect bij de soundtrack van een John Carpenter film passen. In die zin doet het me denken aan de Passengers – periode van U2 en Brian Eno.
[su_quote cite=””]Deze SID Waves ademt de jaren 80 uit. Ik durf hier vol overtuiging van volwaardige muziek te spreken.[/su_quote]
De onderstaande sampler geeft je een voorproefje. Wie meer wil horen verwijs ik hier.
Ode aan de jaren 80
Om die link naar de 80’s nog eens duidelijk te accentueren, verwijzen alle titels naar de gouden jaren. Natuurlijk hebben titels als Chuck Norris Inferno, Flamingo Boulevard of V.I.C.E. niets met de inhoud te maken, maar ze klinken heerlijk. Hungry Like The Airwolf of I Love It When A Dance Comes Together kunnen enkel in een moment van pure genialiteit zijn bedacht.
Eindigen doet de plaat in alle schoonheid. Met Michael Knight Wisdom toont Chaos Generator het ultieme eerbetoon aan David Hasselhoff, de grootste icoon uit de televisiegeschiedenis.
[sgmb id=”1″]
Comment