Forbidden Planet
Wie als geek naar London reist stapt binnen bij Forbidden Planet. Het is een plicht, een must. Je kunt jezelf wijsmaken dat je niets zal kopen, en achteraf jezelf kastijden omdat het niet is gelukt; of je doet gewoon je zin. Zoals ik dat doe. Met alle gevolgen van dien.
Cinema Alchemist – Designing Star Wars & Alien (Roger Christian)
Nog een boek dat op de leesstapel zal belanden tot ik er tijd voor maak. Het bevat een paar unieke foto’s van de auteur en zijn werkzaamheden op de set van de films.
Eerlijk, ik kan je momenteel niet in detail vertellen waarover het boek gaat. Maar voor de prijs kon ik het niet laten liggen.
Prijs: £ 0,99
Fyrefly Encyclopedia (Monica Valentinelli)
De foto’s en tekeningen binnenin zijn van hoge kwaliteit en geven de vibe van deze televisiereeks perfect weer.
Het grote voordeel van deze encyclopedia is dat je naar de prentjes mag kijken zonder je schuldig te voelen dat je er verder geen letter van leest. Ze noemen het nu wel een encyclopedia, maar eigenlijk is het niet meer dan een Art en Making of boek.
Prijs: £ 4,99
AEW Luminaries Lionheart Chris Jericho (Jazwares)
Heb ik al geschreven dat ik een grote fan van professioneel worstelen ben, en dat ik een even grote fan van de action figures ben?
De figuren van AEW (All Elite Wrestling) zijn iets moeilijker terug te vinden. Je moet al een bestelling in de Verenigde Staten plaatsen, en gokken op de extra port die aangerekend wordt, om de betere figuren te krijgen.
Prijs: £ 17,99
The best of Star Wars Insider Volume 2 & 4
In Forbidden Planet is het aanbod Star Wars groot. Zeer groot.
Als ik er ben valt op dat er veel exemplaren van The Art of The Mandalorian voorradig zijn. Het verbaast me dat sommige verzamelaars er nog steeds naar op zoek zijn. Misschien een bewijs dat ze geen echte fan zijn.
Ik houd het op onderstaande Best of Star Wars Insider volumes.
Prijs: £ 1,99 (Volume 2) en £ 0,99 (Volume 4)
FOPP
Fopp is voor liefhebbers van films en muziek zowat de enige grote plaats in het centrum van London waar je ouderwets in hun voorraad kan snuisteren. Het grote nadeel daaraan verbonden is dat je veel ontdekt waar je niet aan gedacht hebt, en het winkelmandje behoorlijk snel vult.
Update Galaghers
“Why were we never that good”, denkt Paul Mc Cartney dagelijks bij zichzelf. Vermoedelijk.
De Gallaghers zijn wie ze zijn, en maken de muziek die je van hen verwacht. Weinig vernieuwend, en het klinkt en ruikt nog steeds naar de gloriejaren van hun band Oasis. Meer hoeft dat niet te zijn.
Prijs: £ 8 (Council Skies), £ 12 (C’Mon You Know), £ 13 (MTV Unplugged)
Musicals
Ik heb een zwak voor de oude musicals uit de jaren 50 en 60. Meestal gefilmd in prachtige Technicolor, VistaVison of Cinemascope waardoor ze hun eigen charme hebben. Alsof ze met een magische lens zijn gefilmd.
Er gaat zo veel plezier uit van deze films dat je met een glimlach geniet. Jammer genoeg verdwijnen namen als Bing Crosby, Doris Day, Dick Van Dycke en Frank Sinatra langzaam uit het algemeen bewustzijn en dreigen deze klassiekers voorgoed in de vergeetput te belanden.
Prijs: £ 3
Science Fiction
Vreemd genoeg is Star Crash de duurste, gezien het de meest goedkope film uit het geheel is. Belachelijk slechte special effects, gedubde stemmen en de aanwezigheid van David Hasselhoff maakten dit een must-buy.
Innerspace, een zoveelste bewijs dat Joe Dante een miskende regisseur is, zoek ik al een tijdje op Blu Ray.
Prijs: zie cover
Nog meer van hetzelfde
Fast Times at Ridgemont High, gebaseerd op het boek van Cameron Crowe, is één van de oerklassiekers van de High School films waar de jaren 80 zo om geroemd worden.
Mad God is het werk van Phil Tippett, één van de grootste namen in de wereld van de special effects. Mad God schijnt een specialleke te zijn.
Prijs: zie cover
Kurt en Tom
Big Trouble in Little China wou ik op Blu ray. Top Gun is essentieel op 4K. De opstijgende vliegtuigen en de opzwepende soundtrack moet je gewoon op de best mogelijke manier horen en zien.
Prijs; zie cover
Uit het verleden
Het schijnt dat je als filmliefhebber de films van Akira Kurosawa moet gezien hebben, en dat je die moet bewieroken.
Top Cat behoort tot de studio van Hanna Barbera, en is dus goedgekeurd. De tekenfilm was vroeger op de Nederlandse televisie te zien. Ik heb er goede herinneringen aan, en hoop ze opnieuw te herbeleven.
Prijs: zie cover